Blog

Uitvaartfotografen Nederland

Naamsverandering, Uitvaartfotografen Nederland

Een tijdje geleden hebben we al een berichtje geplaatst dat we ergens mee bezig waren. Nadat Rob had besloten om zonder Goodbye Memories door te gaan hebben wij, Sophie, Spike en Michelle besloten om de naam te veranderen in Uitvaartfotografen Nederland.
We zijn nu online te vinden op onze nieuwe website: www.uitvaartfotografen-nederland.nl
Wij zijn blij dat we onder deze nieuwe naam ons samenwerkingsverband voort kunnen zetten. Verder blijft alles hetzelfde, we werken landelijk en zorgen dat als je een afscheid gefotografeerd wilt hebben en de gewenste fotograaf niet kan dat er toch een gespecialiseerd uitvaartfotograaf het afscheid vastlegt!

Goodbye Memories

Wij zijn een samenwerkingsverband van onafhankelijke afscheidsfotografen. Alle afscheidsfotografen van Goodbye Memories hebben een degelijke fotovakopleiding afgerond. Daarnaast hebben ze ruimschoots hun sporen verdiend in de vakfotografie.

Had ik het maar eerder geweten…”
“Nooit eraan gedacht om een afscheid te laten fotograferen…”

Dit is iets wat wij nog te vaak horen. De afscheidsfotografen van Goodbye Memories hebben zich ten doel gesteld om juist deze zinnen te voorkomen. Samen werken wij eraan om afscheidsfotografie meer bekend te laten worden. De periode rond het overlijden is een verdrietige maar vaak ook een bijzondere tijd. De liefde tussen mensen is dan erg zichtbaar. Het vastleggen hiervan is heel bijzonder. Het terugkijken naar deze beelden kan helpen in het verwerken van een verlies en het bewaren van de herinneringen.

Door samen te werken, staat er achter iedere afscheidsfotograaf een andere afscheidsfotograaf. Hiermee zorgen wij er voor de continuïteit te waarborgen. Als een afscheidsfotograaf onverwachts niet kan fotograferen, dan is de opdrachtgever er zeker van dat een vervangende afscheidsfotograaf dit overneemt. Eén die weet wat er van hem of haar verwacht wordt. De samenwerkende afscheidsfotografen weten naast fotograferen ook hoe ze om moeten gaan met rouw en verdriet. Empathie is een vereiste voor onze afscheidsfotografen.

De kracht van onze afscheidsfotograaf is dat deze wel aanwezig, maar op een niet-storende manier aanwezig is. Op de website kunt u meer informatie vinden over afscheidsfotografie en de fotografen.

Als samenwerkingsverband Goodbye Memories willen we naast ons werk als fotograaf ook maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Alle deelnemende fotografen steunen wij Stichting Kanjer Wens. Deze Stichting maakt het mogelijk om zieke kinderen, de broertjes en zusjes tot 18 jaar en natuurlijk de ouders een onvergetelijke dag te bezorgen. Omdat wij als fotografen weten hoe belangrijk het is om de mooie momenten vast te leggen, steunen wij Stichting Kanjer Wens door enkele van deze bijzondere dagen te fotograferen.

Zelfstandig zijn maar toch samenwerken, een perfect voorbeeld. Luister naar het gesprek met Rob de Joode. Met dank aan SpulexVoice. De Podcast over de uitvaart en de uitvaartbranche.

Uitvaartcentrum Losser – opening aula

Alweer twee weken geleden was ik aanwezig op de opening van de nieuwe aula van het Uitvaartcentrum naast de Multimate in Losser. Vanwege deze opening had Yarden enkele uitvaartsettings neergezet om de Lossenaren te laten zien wat er zoal mogelijk is op uitvaartgebied.

Gedurende zaterdag 24 maart kwamen aardig wat mensen een kijkje nemen, werden wensen besproken en uitleg gegeven van de mogelijkheden. Ook heb ik mensen kunnen vertellen over de waarde van uitvaart/afscheidsfotografie.

Yarden Luttikhuis Losser

Paardenfotografie in Losser

Vorig weekend eens heel wat anders. Samen met leden van de Fotoclub in Losser, Fotocollectief Dinkelshoot hebben we de amazones van Stal Ter Denge en hun paarden mogen vastleggen. Wat een hoop paarden bij elkaar en wat een lieve meiden om hieraan mee te willen doen!

Een avond op de heide

Momenteel is Facebook vergeven van foto’s van de bloeiende heide. Ik ben vorig jaar naar de Posbank geweest om een mooie zonsopkomst daar vast te leggen. Vanwege allerlei berichten over bekeuren van fotografen maar ook de afstand wilde ik de heide hier in de buurt vastleggen. Vlakbij Losser is een geweldig mooi natuurgebied: Het Gildehauservenn. Samen met m’n paardenvriendinnetjes zijn we afgelopen dinsdag naar het Gildehauservenn gegaan. Twee pony’s mee. Alexandra in haar verjaardagsjurk en de mannen voor de koffie. Wat een mooie avond! Helaas weinig paars maar veel gras, wel mooie foto’s gemaakt.

  • Roos en Jerry

Portretfotodag 22 juli 2017

Misschien heb je de oproep op mijn facebookpagina wel gezien voor mijn portretfotodag.
‘Altijd al een mooie, leuke of gekke portretfoto van jezelf willen hebben? Nu is je kans! Ik ga op zaterdag 22 juli mijn studio openstellen zetten om portretfoto’s te maken. Je kunt je kosteloos inschrijven hiervoor. De fotoshoot duurt ongeveer 3 kwartier. De foto’s wil ik gebruiken als reclame op mijn website en de socials. Als tegenprestatie krijg je van mij 1 bewerkte foto geheel gratis digitaal aangeleverd.’

Uiteindelijk heb  ik 8 inschrijvingen gehad. Voor mij een super leuke, zeer leerzame en gezellige dag vol met mooie mensen met bijzondere verhalen. De eerste foto’s heb ik klaar en uitgeleverd aan de deelnemers. De reacties die ik terug heb gekregen zijn zo lief geweest.

Nienke zei: ‘Sophie ik kan echt nog niet kiezen hoor hahaha heb al een selectie van 9 foto’s ik selecteer nog even verder.’

Nora zei: Ik vond het heel mooi bij jou. Ook dat het geen probleem was met mijn hondje. Met dieren is het altijd moeilijk maar ik vond het heel fijn opgelost van jouw.  Ik vond het ook heel fijn dat jij een beetje hulp gegeven hebt met hoe ik moet kijken/zitten/hondje vast houden.  Was echt een leuke ervaring en ik kom graag weer!

Wat een mooie dag! Hieronder een overzicht van de foto’s.

  • Alexandra

Sophie Bik, Herinneringsfotograaf

Meer zien van mijn recente foto’s? >

Herinneringsfotograaf in Twente – Losser

Het vastleggen van herinneringen, dat is vaak iets wat vergeten wordt. Terwijl als we nu terugbladeren in de oude fotoboeken die de meeste als kind wel hadden, de herinneringen direct weer terugkomen. Speciale momenten met geliefden, ongedwongen momenten, de speciale blik of een hartelijk handgebaar. Het vastleggen hiervan is wat ik het liefste doe. Mooie beelden van speciale gebeurtenissen die misschien niet altijd direct met vreugde kunnen worden teruggekeken maar die misschien voor in de toekomst een bijzonder waarde hebben. Foto’s zijn de tastbare herinneringen van niet alleen bijzondere maar ook alledaagse gebeurtenissen. Op foto’s kun je met blijdschap terugkijken. Maar foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van verlies en het in stand houden van herinneringen voor degenen die nog te jong waren om ze op dat moment bewust te beleven.

Denk aan een reportage met familie of vrienden, een portret, een afscheid van een geliefde, een condoleance, begrafenis of een uitvaart.

Voor mij is emotie een belangrijk onderdeel van een foto. Het vangen van de echtheid van mensen is het mooiste wat er is. Ik voel de sfeer, de warmte, het plezier en het verdriet. Wat er op dat moment gebeurt leg ik op een zorgvuldige en mooie manier vast.
Ik houd van mooie kleuren, duidelijke contrasten, lieflijke en mooie beelden. Maar ook van meer ingetogenheid  en sereniteit kan ik enorm genieten.

Afhankelijk van uw wensen die we vooraf zorgvuldig doornemen, leg ik voor u bijzondere momenten vast op de locatie waar ze ontstaan.

Tijdens een herinneringsreportage ben ik onopvallend aanwezig, maar heb haarscherp in de gaten wat er gebeurt en wat waardevol is. Ik ben me er van bewust dat ik aanwezig ben op intieme momenten in iemands leven. Ik weet de gepaste afstand te bewaren en ben op de achtergrond aanwezig om bijzondere momenten vast te leggen. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van flitslicht. Ook het maken van een mooi herinneringsalbum kan ik van u overnemen.

Neem  gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen bespreken wat uw wensen zijn.